domingo, 3 de diciembre de 2017

Les supercomputadores

Una supercomputadora és aquella amb capacitats de càlcul molt superiors a les computadores comuns  que són usades amb fins específics. Estan formades per un conjunt de poderosos ordinadors units entre si per augmentar la seva potència de treball i rendiment. A l'any 2011, els superordinadors més ràpids funcionaven en aproximadament més d'1 petaflops (que en l'argot de la computació vol dir que realitzen més de 1000 bilions d'operacions per segon).
MareNostrum és el superordinador més potent d'Espanya, un dels més potents d'Europa I 13è superordinador més potent del món . Aquesta supercomputadora està a Barcelona (Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación BSC-CNS). Mare Nostrum ("El nostre mar") és un nom que feien servir en llatí els romans per referir-se a la mar Mediterrània, el nom fa referència a la capacitat de còmput de l'ordinador i al lloc geogràfic on està situat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

App inventor

Aquest és el codi QR que us portarà al joc que he creat, el Pong, amb l'aplicació App Inventor. El joc consisteix d'una pala i una ...